creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo voor en na

Creatief met kringloopgeluk, textiel…

Elke keer als we naar Eygalières afreizen zit onze bagage vol met kringloopgeluk. Een budgetvriendelijke manier om het zomerhuis in te richten. Uiteraard zit daar een hoop zelfgemaakte decoratie tussen.

Het hele jaar door speur ik naar spullen die ontbreken. Dat gaat van keukengerei tot stof voor nieuwe gordijnen of kussenslopen. Als ik er een project in zie of een plek waar ik het kan hangen/zetten gaat het mee naar huis. En natuurlijk maak ik ook graag de kindjes blij als ze ginder op bezoek komen.

En dan dat prachtige vintage gordijn van Romanex de Boussac, liefde op het eerste gezicht!

Dat toverde ik om tot leuke kussensloopjes…

Jammer genoeg vergeet ik soms een “voor” foto te nemen. Zo kocht ik bij de opening van de kringwinkel in Lier voor 5 euro een dikke 10 meter vitragestof. Liet ik dat nu net nodig hebben om nieuwe gordijnen te maken.

Samen met wat rolletjes lint die ik verleden jaar kocht op een rommelmarkt in de Provence was het resultaat helemaal naar mijn zin. Die van de keuken zijn al af. Eentje voor de keukendeur en eentje voor het raam aan de zijkant.

Het was nogal moeilijk om mooie foto’s te maken maar enfin. Eigenlijk gaan de gordijnen nooit dicht dus een simpel lintje om ze bij elkaar te houden (is nog niet zoals ik het wil) was ook nodig…

En na al die creatieve bezigheden was het tijd om te relaxen en leende ik toch even het kado van kleindochter.

Dit lees je misschien ook graag...