Creatief met kringloopkoopjes…

Soms koop je iets in de kringwinkel en denk je nadien ‘Bwa, niet helemaal je dat maar we maken er wel iets van’. Altijd ideetjes zat dus dat is het probleem niet. Het was ook zo nadat ik er jaren geleden een Ikea zeteltje op de kop had getikt. Gebroken-wit-maar-daar-koop-ik-wel-een-hoes-voor-aankoop. Dacht ik. Niet dus. Voor dat type fauteuil bestond er geen. Ach met een beetje meubelshampoo hou  je dat wel schoon. Dacht ik ook. Ook geen waar. Zeker niet als je een koppel kinderen en een hond hebt rondlopen.

Het zeteltje werd eerst gebruikt waar het voor dient. Zetel. Toen het al wat plekken had die er niet meer uitgingen kwam er een dekentje over en lag de hond er voor het overgrote deel van de tijd in. Resultaat… nog meer vlekken. Het was  niet meer om aan te zien, er was echt een hoes nodig of het ging terug richting kringwinkel. Op het net kan je genoeg bedrijven vinden die een hoes op maat maken voor je Ikea zetel. Alleen… heel prijzig.

Toen kwam het idee er zelf eentje te maken. Proberen te maken. Veel geld aan stof spenderen was geen goed idee maar kijk, vele maanden geleden – als het al niet een jaar is – vond ik een stuk stof, jep in de kringwinkel, dik genoeg dat perfect kon dienen. Zo gezegd zo gedaan. Deze zomer begon ik eraan.

VOOR (toen het nog maagdelijk wit was)

2014-07-16 09.57.31voor

Het zeteltje was ondertussen full time hondenmand geworden. Sam, de hond des huizes is in juni 11 geworden en bij gevolg al wat strammer. De poten onder de zetel weghalen was actie 1. Een makkie hé, gewoon afdraaien. De stof die aan het zeteltje hing zat echt vast-vast, het uiteen halen als patroon was bijna onbegonnen werk.  Dat was ook het geval met het zitkussen, al zat daar wel een rits in. Ik besloot het te laten zoals het was en mat alles op. Bedacht een manier om de hoes strak te laten zitten maar toch ook afneembaar en begon eraan. Ik driegde alles aan elkaar, paste en stikte het nadien.

TIJDENS

zeteltje wordt hondenmand

 

Ik moet zeggen, makkelijk vond ik het niet. Doordat de leuningen aan het uiteinde afgerond zijn heb ik daar wat ‘gebroddeld‘. Over dat stuk ben ik niet tevreden. Volgende keer pak ik dat anders aan maar bon, het is nu wat het is. Ik denk niet dat onze hond er minder graag zal inliggen omdat het op die plekjes niet zo mooi afgewerkt is.

 

NA

2015-08-19 16.50.40

Met een stuk stof uit de kringwinkel is het leergeld laag en kan ik makkelijk opnieuw beginnen. Er komt een andere hoes, een veel mooiere, ooit, maar als relaxruimte voor de hond kan het er voorlopig best zijn.

2015-09-23 09.39.30

Klik voor mijn andere Ikea Hackers en/of voor en na’s en/of creatief met kringloopkoopjes posts.

 

 

Deze ook lezen?

One thought on “Creatief met kringloopkoopjes…

 1. susan365dagencreatief

  oktober 11, 2015 at 7:26am

  Zo te zien is en blijft je hond er maar wat blij mee, hij ligt daar heerlijk van zijn nieuwe beklede plekje te genieten, chapeau voor je werk! Tot een volgende keer! Knuff!

 2. Homemade and more

  september 24, 2015 at 6:55pm

  De hond heeft een zalig slaapplekje, knap gedaan.

 3. Saar

  september 24, 2015 at 5:24pm

  Wat een super gaaf idee! Leuk!

 4. Mirjam

  september 23, 2015 at 4:12pm

  Knap! Ik doe het je niet na, nog in geen 1000 jaar….. En wat ligt Sam heerlijk te genieten van zn nieuwe zetel! Hij waardeert het wel, he? 🙂 XXX

  • Auteur

   Nana

   september 28, 2015 at 1:06pm

   Ja hij ligt er lekker knus.

Reacties gesloten.