wanddeco hip
creatief diy kringwinkel enzo Tips voor en na

Creatief met kringloopkoopjes, hippe wanddecoratie maken

Wat is er fijner dan iemand blij maken met iets dat je zelfgemaakt hebt? Moet je daar een creatieve duizendpoot voor zijn? Nee! Moet je daar veel geld insteken? Nee!

Nodig:

  • borduurring (idem)
  • een gebloemd “kanten” tafelloper of lapje uit de kringwinkel. (Liefst vintage want zo mooi maken ze dat nu niet meer.)
  • borduurdraad en naald (vond ik zelf ook in de kringwinkel maar je kan dat bijvoorbeeld in de Action ook kopen)
  • beetje tijd en liefde (is gratis!)

Wanddecoratie zelf maken:

  1. Dit kocht ik bij Opnieuw & Co. Voor de borduurring en niet voor het lapje. Oh nee, niet mijn smaak, dus dat ging meteen terug richting kringwinkel.

Vóór

Ik spande een stuk van een tafelloper in de borduurring.

In de grote bloemen naaide ik met verschillende tinten groen (passend bij het interieur van de krijger), een stervorm in het ene en gewoon een groen knoopje in een ander. Dit doe je naar eigen gevoel en naargelang het lapje dat je koos natuurlijk.

En voilà, een kleine moeite en je hebt iemand heel blij gemaakt met een persoonlijk kado!

Na

Op ongeveer dezelfde manier maakte ik muurdecoratie voor de slaapkamer van één van de kleindochters. Niet met een borduurring deze keer. Het lapje hing al aan een metalen ring, alleen was die hier en daar wat verroest.

Ik omhaakte de rand met roze wol met zilverdraad en deed net als bij het vorige projectje… hier en daar wat kleur innaaien. Op deze stak ik enkele kanten brocante vlinders. Ook voor dit kwamen alle benodigdheden uit de kringwinkel.

Het moeten niet altijd dromenvangers zijn.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Zo mooi gemaakt!

Reacties zijn gesloten.