creatief diy kringwinkel enzo mijn huis voor en na

Creatief met kringloopkoopjes, logeerkamer/dressing…

Ja oké, ik ging eigenlijk leuke adresjes uit de Provence posten maar dat is er nog niet van gekomen. Waar andere mensen grote schoonmaak doen in het voorjaar doen wij dat in de zomer, dan heb ik namelijk energie. Die ging voornamelijk op aan de werken in huis.

Zowel de hal, onze slaapkamer als de dressing/logeerkamer moest eraan geloven. De kleine kamer is vandaag eindelijk afgeraakt. Plafond geschilderd, de kurkvloer (van Kurco) ligt er al zeker 15 jaar en had gewoon een nieuwe toplaag nodig en de muren nieuwe behang. De basisstukken zoals (sommige) kasten en bedden zijn gebleven, al dan niet voorzien van een nieuwe kleur en/of verhuisd van de ene kamer naar de andere. De rest is aangevuld met kringwinkelkoopjes waarmee ik creatief aan de slag ging. Een hertenkop, een brocante laken met broderie, een brocante linnen lap, een klok,…

Ik wilde zo graag aan de slag dat ik een voor-foto vergat te nemen. Enfin, we beginnen dus maar met een blank canvas…

 

Kleurenpalet: wit, beige, roze en rood. Als behang koos ik wit vliesbehang ‘dream’ van Gamma Nederland (een vierde goedkoper gekocht dan in België). Hieronder ook het resultaat van de hertenkop na een schilderbeurt met roze decoverf van Action.

De twee beige kleerkasten (kleur forel van Histor) stonden eerst in onze slaapkamer. Een derde (en zelfde kast) in de kleine kamer. Ik zette ze alle drie naast elkaar en schilderde de middelste (die nog in oorspronkelijke staat was) in het roze, de deuren ervan in roze schoolbordverf.

Heel veel bergruimte (gesloten dozen i.v.m. het stof). Tegen de muur een wijwatervaatje gemaakt van Italiaans porselein, aan de kast een houten kapstok met engel, beiden uit de kringwinkel.

Met de linnen lap van de kringwinkel en een stuk (gratis) linnen van een stoffenwinkel in Brugge maakte ik een gordijntje. Erachter staat een vouwbed verstopt. De dressboy is een kringwinkelkoopje, de linnenzak kocht ik jaren geleden in een woonwinkel in de Provence.

Het gordijn is gemaakt van een oud laken waarop ik kanten linten (een ecru uit de kringwinkel, een beige uit de Xenos) naaide. Errond zit hetzelfde brede beige kanten lint dat bij elkaar gehouden wordt met een oude broche. Het lampje vond ik onlangs in de… hahaha… kringwinkel! Een verduisterend rolgordijn zit nog verstopt achter het gordijn, vandaar de bengelende ketting.

De kamer zit vol met kringloopgelukjes… De klok pimpte ik met een pagina uit een Frans tijdschrift. Het konijn (uit de kringwinkel natuurlijk) werd ontdaan van zijn groene kleding en zit tegen een kussen (jaja, uit de kringwinkel) met zachtroze strikjes. De vintage houten dressboy (moet ik het nog zeggen, uit de kringwinkel) is van Italiaanse makelij. Aan het bed (dat ik gebruik als zetel wanneer we geen logékes hebben) hangt een vintage handtasje (jep, ooit eens gekocht op de retrodag) in kleuren die perfect bij de kamer passen.

Na vier weken is de kamer eindelijk af. Nu ja, af en niet af. Ik kan niet garanderen dat er qua decoratie niet af en toe het één en ander wijzigt maar dat is dan weer de fout van de vele kringwinkels hier in de omgeving.

Dit lees je misschien ook graag...

10 Reacties

 1. Geweldig mooie logeerkamer! En jij bent toch echt wel een artiest in restylen van “kringloopgeluk”! Zo gezellig geworden!

  1. Nana zegt:

   Dank voor de eer. 🙂

 2. Prachtig hoe jij al die spulletjes op elkaar afgestemd hebt. Het doet me zin krijgen om ook eens te beginnen aan het restylen van ons huis.

  1. Nana zegt:

   En, al begonnen? 🙂

   1. Nee 🙁
    Ik moet eerst mijn hele huis de-clutteren. Door de jaren heen hebben we hier zoveel boeken, CD’s, spulletjes, … rommel verzameld dat ik daar eerst eens grote kuis moet in houden (en afscheid van nemen) vooraleer ik met iets nieuws kan beginnen.
    Helaas ben ik heel erg slecht in weg gooien.
    Hoewel… ik ben vorige week aan mijn keuken begonnen en heb al 3 grote dozen klaar staan voor de Kringwinkel. Er is dus hoop 😉

   2. Nana zegt:

    Hahaha, dat herken ik. 😉

 3. Dat heb je weer prachtig gedaan,lieve groet marloeskreatief

  1. Nana zegt:

   Dank je Marloes. Lieve groet!

 4. Dat is ook geluk! Mooi!

  1. Nana zegt:

   Dank je Ageeth!

Reacties zijn gesloten.