creatief kringwinkel enzo mijn familie voor en na

De trouwjurk, voor en na…

Hoewel de originele jurk niet uit de kringwinkel komt kan deze blogpost prima onder de categorie “Creatief met kringloopkoopjes” vallen. Een mooi staaltje van recyclage. Het is al lang geleden dat er onder die noemer nog iets verscheen, ik weet het (trek nu pruillip). Dat is absoluut niet omdat ik zonder ideetjes zit, wel zonder fut. Maar er volgen er nog hoor. Beloofd!

Enfin, de trouwjurk dus. Het begon met mijn eigen jurk van vele jaren geleden. Zo eentje die je regelmatig tegenkomt in de kringwinkel. Brede rok, pofmouwen, broderie, grote strik op de poep… allez ge kent dat wel. Ouderwetse brol dus, zal je denken. Ik wil die denkwijze graag doorprikken door te laten zien wat we van mijn jurk hebben gemaakt. Eigentijds maar toch nog vintage. Of moet ik dat dan nu retro noemen? Jullie zullen meteen jaloers worden. Zeker weten!

Na een paar rondjes Pinterest (op mijn bord “Refashioned wedding dresses” zie je enkele andere voorbeelden) tekende ik zelf de grote lijnen uit – beetje van dit, beetje van dat – en de naaister deed de rest. Dochter ging meteen akkoord. Alleen het lijfje werd op haar vraag onderaan recht getrokken (liep uit in punt). De originele bovenrok werd onderrok. De stof werd vanaf het midden gebruikt zodat de broderie – die bij mijn jurk onderaan zat – nu dus aan de lijfje kwam vast te zitten (zodoende onder de voile nog licht zichtbaar). Erover een polka dot voile in drie lagen om de gewenste retrolook te accentueren. Deze stof werd ook gebruikt voor de kapmouwen.

De originele jurk (met hoepelonderrok) zoals ik hem ooit droeg…

jurk origineel

werd onder handen genomen…

trouwjurk voor en na 1

Voor en na:

trouwkleed vintage voor en na

Als je gaat trouwen en je ziet een jurk in de kringwinkel, denk eerst twee keren na voor je hem laat hangen…

trouwjurk voor en na

Wij waren super tevreden met het eindresultaat en hopen dat de jurk zal gedragen worden door haar dochter als die later ooit beslist om te trouwen. Ze was er nu in elk geval al helemaal weg van.

trouwjurk vintage retro

Alle originele onderdelen en stukken stof hebben we bewaard want je weet maar nooit dat tegen die tijd de mode opnieuw is zoals ik hem ooit droeg en we hem zoveel als mogelijk in originele staat moeten herstellen.

Wat vinden jullie ervan?

Dit lees je misschien ook graag...

11 Reacties

 1. Prachtig vind ik dat: een trouwjurk met een verhaal.
  Bij het leegmaken van mijn ouderlijk huis, vond mijn dochter de trouwjurk van mijn moeder. Die hangt nu in dochters kleerkast voor het geval ze ooit trouwt… Jullie prachtige voorbeeld houden we in elk geval in onze achterhoofden.

 2. zegt:

  Wat ziet ze er beeldschoon uit in die jurk. Complimenten voor jullie creativiteit.

  1. Nana zegt:

   Dank je.

 3. Lot zegt:

  Wat knap gedaan. Heb je nog iets gemaakt van de overige materialen? Tasje of een kussentje voor de ringen?

  1. Nana zegt:

   Thx. Nee, de rest houden we bij voor als kleindochter ooit terug wil naar het origineel. 😉

 4. zegt:

  Wat een heerlijk werk en met een prachtig resultaat.

  1. Nana zegt:

   🙂

 5. Ik ben niet van de trouwjurken, nooit geweest. Maar deze vind ik heel mooi, ook omdat het nog meer deel is geworden van jullie familiegeschiedenis. Een jurk met verhalen <3

  1. Nana zegt:

   Dit is inderdaad heel speciaal. Mocht mijn mama haar jurk nog bestaan hebben dat hadden we die gebruikt. Zowel ik als dochter.

 6. zegt:

  Ziet er fantastisch uit! Zo mooi dat dezelfde jurk, maar dan anders, meerdere generaties gebruikt wordt…….

  1. Nana zegt:

   Thx.

Reacties zijn gesloten.