bloggen creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo mijn huis voor en na

En eentje om weg te geven…

Enkele jaren geleden kocht ik in de kringwinkel een vintage lamp. Ooit zou ze een plek in huis krijgen. De bijhorende lampenkap ontbrak maar dat vond ik niet zo erg, zeker van mijn stuk dat ik er eventueel snel eentje op de kop kon tikken. Voor een zacht prijsje dan nog.

Een vintage interieur heb ik niet dus werd advies gevraagd aan mijn lezers. Op 29 augustus 2012 schreef ik “Onlangs zag ik in de kringloopwinkel een vintage lamp. Een Duitse denk ik, ik schat uit begin jaren 70, een 60-tal cm hoog en een 30 breed. Wat het was weet ik niet maar ik kon ze onmogelijk laten staan en dus betekent dit dat ze nu bij mij thuis staat. In een hoek tussen kast en muur staat ze te wachten op een mooi plekje in huis. En op een kap. Maar welke? En een laag witte matte verf. Of hou ik ze beter origineel? Tja, de grote twijfelaar in mij weet deze keer niet wat gedaan. Graag jullie advies!”

Veel wijzer werd ik er niet van want ook mijn lezers wisten het niet. De ene gaf de voorkeur aan de originele lamp, de andere schreef ‘absoluut schilderen’. Ik bleef dus even erg twijfelen en de lamp bleef bijgevolg staan. 

Tot een paar maanden terug. Annie Sloan, jaja die weer, geeft de doorslag en de lamp krijgt een laag ‘Pure White’ krijtverf. Er zullen altijd mensen zijn die er een ander gedacht over hebben en het megazonde vinden maar ik vind het super geslaagd. Zo heb ik een originele en unieke lamp die perfect in mijn interieur past. Wel nog altijd geen kap. Een paar weken terug tik ik voor 1,50 euro in de kringwinkel een lampenkap op de kop die er op past (en die ik een laagje ‘Old White’ krijtverf geef omdat de kleur me te gelig is en er wat vieze vlekken op zitten). Nog altijd geen originele want die vinden blijkt geen makkie. Ik vind de combinatie eigenlijk best leuk en besluit dat het goed is zo…

 

De lampenkap wil ik nog ontdoen van de bruine wollen sierrand en er in de plaats een strook witte kant rond doen. Blij als een kermisvogel zet ik gisteren de ‘nieuwe’ kap provisoir op mijn lamp. Waar ik geen rekening mee gehouden had… ze was opeens een heel stuk hoger. Geen zicht om ze zo op dezelfde plaats te laten staan. Zucht. Met zo’n hoge kap is het een vloerlamp natuurlijk. Waar zet ik ze dan wel!? Een dilemma dat wel opgelost geraakt denk ik. ‘k Moet het gewoon wat tijd geven. Misschien weer even met wat meubels schuiven. Manlief zal lachen.
 
De lampvoet die ik samen met de kap kocht vind ik eigenlijk niet mooi. ‘k Zal alleen de kap houden en de voet waarschijnlijk naar de kringwinkel brengen. Tenzij…. er iemand is die ze wil hebben?
 
De lampvoet is un peu abimé zoals de verkoopster het zei. Mist op twee plaatsen een stukje waardoor het lijkt of er een gat is. Gelukkig kan je ze wel zo zetten dat het niet zichtbaar is. Of ze repareren natuurlijk. Als er liefhebbers zijn lees ik het wel in mijn mail zeker? 

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

  1. Hier ook een Annie Sloan fan!<br />Vind de structuur van de lamp veel beter uitkomen met de verf erop. Prachtig!

  2. Oh wow zo ziet die lamp er toch bijzonder leuk uit met die Annie Sloan verf! Ik ben niet zo van de verf afdeling, verander zowiezo weinig in huis, maar zal het zeker in gedachten houden voor als ik het wel zou willen doen. Dankjewel nog voor je mailtje. Dikke knuffels!

  3. Wauw, die is echt heel mooi geworden!!!<br />X Nana

  4. @ Onlie Mie @ José Ik zal dat in mijn volgende post voor je uitleggen. @ Daniëlle Doen!

  5. Wat is je geverfde lamp mooi. Ik ken de verf, maar heb ze nog niet gebruikt. Hopelijk vind je een nieuwe eigenaar voor je andere lamp.<br />Grtjs<br />Daniëlle

  6. Ja en waar koop je die verf nu in in België… nu weet ik het nog altijd niet? Iemand die me dat kan vertellen?<br />Je lamp is prachtig geworden en die kap gaat het helemaal afmaken! Laten zien als ze klaar is hoor!!!

  7. Ik vind die je zelf &quot;gemaakt&quot; heb inderdaad ook veel mooier.<br />Overal kom ik die Annie Sloan tegen, toch maar eens uitvissen wat en wie dat is 😉

  8. Die lamp die je geverfd hebt is echt mooi geworden zeg! En ja, voor die andere lamp: hoop dat je er iemand een plezier mee kunt doen! gr. Hennie

Reacties zijn gesloten.