creatief diy kringwinkel enzo mijn huis Tips voor en na

From Lola with love…

Toen ik tegen manlief een opmerking maakte over een onhebbelijke gewoonte kreeg ik het deksel op mijn neus. ‘Jij wil aanhoudende het interieur veranderen en daar kan ik ook niet tegen’, zei hij. En daar stond ik dan. Mond vol tanden. Hij heeft gelijk. ‘t Is een (in zijn ogen tenenkrullende) drang waar ik altijd aan moet/wil toegeven. Ik ben van mening dat een huis/interieur moet meegroeien met zijn bewoners. Nu er weer een kleintje bijkomt is er nood aan meer ruimte voor de kindjes dus…  (Ons huis moest maar niet zoveel potentieel hebben!)… een eigen speelhoek in de veranda.

Een wit houten blad, een kastje, een oud bedje (alles uit de vroegere babykamer), een pot verf, de “loving help from Lola” en een stel tafelpoten gekocht bij Hubo maakte de make-over zeer budgetvriendelijk (minder dan 25 euro).

Kleurschema werd wit/zwart/beige/grijs om het geheel te laten blenden met de rest van de kamer. Het houten blad beplakte ik met een leuke folie (merk ‘From Lola wth love‘). Idem voor de witte metalen tafelpoten. Een paar uitgeknipte bloemen gebruikte ik om het kastje te pimpen (en zelfs hun tv’tje). Daaronder kwamen de speelgoedbakken (dank u Ikea) die voordien wat in de weg stonden te staan in hun slaapkamer.

Zoals je hierboven ziet is de hoek dit weekend al ingewijd.

Het bedje (waarvan de zijkanten naar beneden kunnen geklapt worden) is tweedehands en werd gebruikt (en zal nog gebruikt worden?) als oplossing voor de periode tussen babybed en eenpersoonbed. Het kreeg een laagje haverwit (Histor).

Het resultaat zag er gisterenavond al zo uit…

De kindjes, groot en klein, zitten graag in het houten hobbelpaard (kocht ik ooit in de kringloopwinkel) dus dat mag hier zeker niet ontbreken. Voor het zetelbedje wil ik graag nog een andere hoes maken. Nu is het matrasje voorlopig voorzien van een zwarte plaid in fleece en liggen er verder zwarte en beige kussens op. Ik denk eraan om beige linnen te gebruiken maar het kan evengoed wat anders worden. Best eerst nog wat rondkijken in winkels en op rommelmarkten (suggesties altijd welkom). Ook de muur vraagt nog om iets origineels alleen weet ik niet zo direct wat dat zal worden.

‘t is dus nog niet helemaal af maar in gedachten ben ik al met het volgende bezig… Zou het daarom zijn dat manlief tegenwoordig nogal veel grijs haar krijgt?

Dit lees je misschien ook graag...