citaten en gezegden creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo mijn tuin voor en na

Heraanleg tuin – deco, voor en na…

Dat we de tuin helemaal wilden heraanleggen kon je al in eerdere posts lezen.  Waar voorheen het groen in de tuin nogal aan de wilde kant was, en vergis je niet tegelijk veel onderhoud vroeg, is er nu gekozen voor strak met onderhoudsvriendelijke planten.

De aankleding wilde ik met een zo laag mogelijk budget gerealiseerd krijgen. DIY, creatief denken en wat kringloopkoopjes mochten samen met stukken uit de Provence, ginder gekocht tegen een véél lagere prijs dan je hier zou uitgeven, de sfeer bepalen. Beetje bij beetje hef ik de sluier op en toon ik de voor en na van de verschillende hoeken in de tuin.

Hoe het tuinhuis veranderde in een leuk speelhuis voor de kindjes kon je vorige week al lezen. Deze keer toon ik de voor en na van het stuk dat naast het huisje en de garage ligt. Wat er uiteindelijk geworden is van het hart dat uit de garagepoort geslepen werd is dan ook meteen duidelijk.

Creatief met kringloopkoopjes: Afzichtelijke klok (foto vergeten te nemen) gekocht in de kringwinkel. Wijzers en wekkermechanisme eraf gehaald. Gaatje in het midden van het metalen hart geboord. Wijzers vooraan en mechanisme achteraan gevezen.. klaar. Dit kan je natuurlijk met eender welk voorwerp doen. Een klok demonteren is poepsimpel.

garagepoort recycle

Het gat waar voorheen de garagepoort zat werd dicht gemetseld, kreeg een laag kalei en kalkverf. De zijgevel, die nog in snelbouwsteen stond werd gelijk behandeld. Alleen het stuk waar een (te) weelderige klimop had gegroeid hebben we zo gelaten. ‘t Is te zeggen, vrij van kalei en dus enkel een kalkverf erover. Het geeft een speels en zuiders effect aan de muur.

2015-02-16 13.13-voor en na

tuin achteraan voor en na

Aan de zijkant van de garagemuur hangen verschillende vogelhuisjes, een vlinderhuisje en een voederbakje voor de eekhoorntjes. Behalve het voederbakje is alles gepimpt met Annie Sloan verf zoals ik wel meer doe. Onderaan hangt een houten tekenbord voor de kindjes gekocht in Le dépôt Vente in Eygalières, de winkel waar ik mijn gemis aan kringwinkels botvier als we in de Provence verblijven.

tuin voor en na achteraan

Naast het speelhuisje was nog plaats voor een klein moestuintje.

2015-09-07 15.41.20moestuintje

De gekko kocht ik in een decoratiewinkel in Fontvieille (L’Escapade, 8 Cours Hyacinthe Bellon) waar we altijd even binnenloeren als we in dat dorp zijn. Een aanrader voor de fans van landelijke interieurs! De hanger komt van de Action, de witte eend van de kringwinkel en de blauwe stenen pot kocht ik bij Kwantum.

deco tuin

Garagemuur met en zonder oncontroleerbare klimop.

DSCN7952voor en na

Houten letters (gekocht bij Xenos) kregen een paar lagen Annie Sloan verf voor een afgebladderde look en werden aan een verweerde plank vastgemaakt.

 

2015-07-17 09.56.42tm

In één woord het gevoel dat onze tuin nu voor ons uitstraalt!

 

Le bonheur est la seule chose qui se double si on le partage. Albert Sweitzer

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. Mooi, goed gedaan, wat een groot verschil! 🙂 www

  2. Jientje zegt:

    Ik ben gek op die gekko! Veel werk, maar het resultaat mag er zijn!

  3. gezellig! goed gedaan!

Reacties zijn gesloten.