creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo voor en na

Het zomerhuis, creatief met kringloopkoopjes…

Ook het zomerhuis in de Provence moet al een poos aan de kringloopkoorts geloven…

Zowel de glaasjes als het dienblad en rood (vintage) kommetje zijn kringloopkoopjes. De karaf vonden we op de rommelmarkt.

Niet vintage maar ook leuk: glazen windlicht met rotan, theelichtje met kant, dienbladen, kopjes, kipje om onze gasten welkom te heten, vaasje met roze bloemetjes en een kanten tafelkleedje…

Maar er is meer. Verleden jaar ben ik ook voor het zomerhuis creatief bezig geweest met kringloopkoopjes…

Een paar lappen donkerroze gestreepte stof werden in het voorjaar omgetoverd tot hoezen voor de twee buitensalons en poefjes. Niet simpel hoor vanop afstand.

De gevolgen kan je raden. Ik heb ze in juli terug mee naar huis moeten nemen omdat ik ergens iets verkeerd had opgemeten.  Ondertussen zijn ze allemaal mooi passend. Door de stof in de andere richting te gebruiken werden de hoezen meteen ook speelser. Uiteindelijk was ik zelfs blij dat ik ze had moeten aanpassen.

De oorspronkelijke kussens van de zeteltjes waren in dezelfde stof als de poefjes op de vóór-foto links. Na jaren in weer en wind buiten hadden ze niet echt een frisse look meer. Je kan dan nieuwe kussens kopen of… de kringwinkel en naaimachine tot hulp roepen!

Voor en na…

Avant et après…

Onderaan zijn de hoezen van de poefjes niet helemaal gesloten. Er zit een elastiek aan bij de ronde en een lint bij de andere zodat het er makkelijk weer af kan om gewassen te worden. Zo goed als alles komt uit de kringwinkel. Enkel het grijze kanten lint is van de Action.

 

Valt het op dat ik momenteel in een roze periode zit!?

 

Tussen onze slaapkamer en de en suite badkamer hangt er sinds september eindelijk een siergordijn. Ik vond een mooi stuk ecru kwaliteitsstof, perfect van maat voor wat ik nodig had, in de kringwinkel in Schoten. Geduld is een schone deugd.

De embrasse maakte ik met houten parels, ooit in de kringwinkel gekocht (uiteraard), en verwerkte er het woord “relax” in.

 

Klik voor meer creatief met kringloopkoopjes of vintage items. En vergeet niet… 10 maart retrodag!

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Dat grijze kant op het gestreepte kussen vind ik fantastisch !

  1. Nana zegt:

   Dank u. Maakt het een beetje “af-fer”. 😉

 2. Marloes zegt:

  Super gezellig allemaal ,zo heerlijk die provence

 3. kringloopkoopjes: wat een heerlijk woord
  ik ga er te weinig maar als ik hier allemaal zie wat jij ervan maakt en hebt, moet ik zeker eens meer binnen springen

Reacties zijn gesloten.