creatief diy Frankrijk kringwinkel enzo mijn huis Tips voor en na

Meet Annie Sloane…

Annie Sloan woont en werkt in Oxford. Persoonlijk ken ik haar niet natuurlijk maar wie regelmatig op het web zit en wat opzoekt over het schilderen van meubels komt haar vast tegen. Zo was het bij mij ook. Haar krijtverf heeft namelijk speciale eigenschappen. Zeker voor mensen die het liever niet te ingewikkeld maken en regelmatig van idee (lees kleur) veranderen. Ikke dus.
Het wrong al een poos om de licht eiken meubels in huis een lik verf te geven. Ook een paar spullen in een donkere kleur die ik ooit in de kringwinkel op de kop had getikt wilde ik liever wit geschilderd zien. Alleen, iets hield me tegen… het ietske te veel schuurwerk.  Je kent dat wel zeker, dat uitstelgedrag? Nee? Zucht. Enfin, bij mij bleef het schilderwerk wél liggen tot ik dus bij het googelen haar krijtverf tegenkwam.

Veelbelovend in mooie kleuren maar vooral… je hoeft vooraf niet te schuren. Dat alleen al gaf mij direct zin om een pot te gaan kopen en het uit te proberen. Het zou me uren, misschien wel dagen, werk besparen. En ja hoor, het is écht waar. Na het schilderen behandel je het oppervlak wel eventueel met (boen)was of vernis. Het kan ook over vanalles en nog wat. Ik schilderde niet alleen hout maar ook metaal, riet, steen (zoals de vintage lamp) en canvas.

metalen kipje uit de kringwinkel
stenen spreuk met gouden letters uit de kringwinkel
donker bruin rieten vintage mandje uit de kringwinkel
en houten letters van Xenos

Valt de kleur tegen maar je hebt er al was of vernis over gedaan? Geen probleem, je begint gewoon opnieuw. Ja, zonder schuren of eender welke behandeling. Heb ik geprobeerd en ‘t marcheert. Je kan de kleuren ook mengen zodat je exact de kleur krijgt die je in gedachten hebt. (zie deze post)

Er zijn verschillende filmpjes te vinden op YouTube over het hoe en wat van Annie Sloan krijtverf. Je kan op het web evengoed een hoop workshops vinden, wie weet misschien wel net eentje in je buurt.

Doordrammen over die verf is oké maar waar koop je die nu?

Zelf koop ik ze bij Acanthus Country Living, Markt 8 in Ekeren (B) en bij Maison et Moi, Raadhuisstraat 35 in Roosendaal (NL). In beide winkels krijg je uitgebreide uitleg en hulp aangeboden. Eén waarschuwing wil ik wel nog meegeven…. ze verkopen er zoveel leuke spulletjes dat je er zelden zonder wat extra buitenkomt.

Dit lees je misschien ook graag...

11 Reacties

 1. Jaja, ik gebruikte die verf ook al en was er vooral blij mee omdat er niet hoefde geschuurd te worden. Bij een volgende verfproject ga ik er zeker nog gebruik van maken. Zo te zien zijn er intussen al heel wat winkels bij gekomen hier in België die de Sloanverf verkopen.

 2. Jemig, dat is nog eens een uitvinding! En wat een kleurtje al niet kan doen, die kip! Spreekt mij erg aan natuurlijk 😉 En dat rieten mandje, dat gaat dan ook niet bladderen?? Ik vond het mooi! Dank voor je tips!!

 3. Ohhhhhkéééé, dus echt niet schuren … hmmmm 🙂

 4. @ Goudhaartje Moest al gebeurd zijn! 😉

 5. Ik lees zo veel over die verf en ik weet waar het hier in de buurt te krijgen is, dus ik zal het toch een keer moeten uitproberen…<br />X Nana

 6. @ Onliemie Graag gedaan. Je kan echt over vanalles schilderen dus zeker en vast ook over fineerhout. Ik schilderde zelfs de metalen handvaten mee. :-)<br />@ Daniëlle en Inge Zeker doen volgende keer!<br />@ Billy Een verf die elke vrouw in huis moet hebben. ;-)<br />@ José Waar wacht je op? 😀

 7. Geweldige uitleg kanjer!! Krijg de neiging om eens te experimenteren!… THX!!<br />Fijne zondag!

 8. ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, nanabee<br />Maar zo&#39;n verfjes zijn natuurlijk een kolfje naar jouw handige handen hé… 😉

 9. Ik heb er ook al veel over gelezen en een vriendin van me heeft er haar hele kast mee geverfd. Succes verzekerd.<br />Als ik eens aan een volgend verfproject begin dan weet ik wat me te doen staat. En nog eens bedankt voor het adresje in Heusden Zolder, daar kan ik wat mee.

 10. O wat leuk die geweldige uitleg. IK kende de verf, maar durfde ze eigenlijk niet te kopen. Nu zijn de schilderwerken bijna achter de rug,maar misschien een volgende keer eens uitproberen.<br />Grtjs<br />Daniëlle

 11. Gij zijt een superschat om deze info door te geven!!!! Ik las deze week bij Naomi van Soft cactus er ook weeral over en zij had alleen het adres in Vichte… en dat vond ik nu net iets te ver! Maar Ekeren en Heusden Zolder is geweldig!!! Nu nog een kleur kiezen!!! Zou je ook zo over van dat fineerhout kunnen schilderen??? Amaai ik krijg er helemaal zin in!<br />Dikke mercie! En eigenlijk

Reacties zijn gesloten.