creatief diy kringwinkel enzo mijn huis voor en na

Renovatie 2020 plan (1) Tv-kast, voor en na.

Een zestal weken geleden kocht ik een televisiekast in de kringwinkel in Nijlen. Ik zag meteen het potentieel en wist hoe het ging worden. Het zat al in ‘t kopke!

Van het ‘t kopke moest het natuurlijk nog uit mijn handen komen ook. Zoals ik al eerder schreef gebeurde dat vroeger meteen. Ik kon nooit wachten om te beginnen en het moest bij wijze van spreken zelfs al klaar zijn nog vóór ik was begonnen. Maar wijsheid komt met de jaren. Tegenwoordig kan ik het werk goed laten liggen wat maakt dat het toch een paar weken duurde voor de kast klaar was.

Beetje bij beetje kwam er schot in de zaak. Zowel het bovenblad als de randen van het open vak werden tot op het blote hout afgeschuurd met een handschuurmachine. Verder kreeg de kast 2 lagen matte zwarte verf. Ik koos voor schoolbordverf uit de Action. Aan 1 klein potje had ik genoeg. De verf strijkt makkelijk uit en is snel droog.

Later zal ik nog een matte transparante vernis over het blote hout aanbrengen. Ook zoek ik nog gepaste handvaten voor de deuren. Dat kan nogal eens wat duren weet ik uit ervaring. Maar bon, ik ben al best tevreden zoals de kast er nu uitziet hoor.

VOOR – Zo stond ze in de winkel…

NA – Zo ziet ze er nu uit…

De kast doet dienst als televisiekast in ons wintersalon. Het hele huis krijgt de komende maanden trouwens een grondige opfrisbeurt en er komt een nieuw toilet, een nieuwe keuken, garagepoort, raam, hoogrendementsglas etc. Mijn eigen to-do lijst, die voornamelijk uit creatief met kringloopkoopjes projecten zal bestaan, en dus schuren en schilderen zal inhouden is behoorlijk lang. Gelukkig kan ik alles spreiden over verschillende maanden. Momenteel ligt de focus dus op ons wintersalon. Kast 1 is klaar zoals je hierboven kan zien. Met kast 2 – ook een koopje van Opnieuw en Co maar daarover later meer – ben ik vorige week gestart. Nadien moeten ook de salontafel en de sidetable die als buro gaat dienen onder handen genomen worden.

Als kleurenschema (voor het hele huis) koos ik wit, beige, zwart en heel zacht blauw.

Maar bon, first things first. Het eerste kringloopproject van ons renovatie 2020 plan is klaar. Op naar nummer twee. Wordt vervolgd…

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    Wauw, wat een verschil zeg. Nou je hebt eer van je werk.

  2. Ik vind de schoolbordverf van Action ook erg prettig in het gebruik en hou van de matte look. Mooi geworden, je kastje!

Reacties zijn gesloten.