creatief diy kringwinkel enzo mijn huis Tips voor en na

Retrodag in de kringwinkel, de voor en na projecten, creatief met vintage kringloopkoopjes…

11 maart, retrodag in de kringwinkel. Bwa, vintage en retro past eigenlijk niet in mijn interieur hoor ik je denken. Ha, fout gedacht dan en dat zal ik je bewijzen.

Behalve mijn verzameling Sarah Kay, Ricard en Op-art vazen – waar ik later nog wel even op terug kom – staat er niks vintage in ons huis. Nu ja, toch niks zichtbaars. Van een leuk vintage stuk kan je heel makkelijk iets maken dat wél in je interieur past. Het gaat er gewoon om de juiste vorm  en kwaliteit te vinden. Zoals toen maken ze de meubels niet meer hoor! In deze blogpost laat ik je een paar van mijn laatste projecten zien. Twee ervan zijn aankopen van de retrodag verleden jaar.

Euh ja, ik heb ze inderdaad nog niet zo lang geleden pas onder handen genomen. De reden? Omdat ik de juiste attributen nog niet gevonden had. Weet je dat het een extra kick geeft om het echt hélemaal 100% kringloop te kunnen omtunen!? Echt waar. Soms is het de moeite om te wachten en uit te kijken tot je vindt wat je zoekt.

Zo heb ik de vintage poef bijna een heel jaar lang verstopt onder een kussensloop. Tot ik onlangs een ingeving kreeg en aan de slag ging met een overschot van een tweedehands wit vintage laken, een overschot beige linnen, (beide gebruikt voor het gordijntje in de badkamer) een kanten lapje en een uitgeknipt stukje stof, óók daar gekocht.

Hetzelfde met de eiken staande lamp. Verleden jaar op de retrodag gekocht, in het najaar geschilderd en deze winter voorzien van een lampenkap uit de kringwinkel. In de zomer staat ze aan de zomerkant van het huis, nu mag ze ons nog even licht geven in het salon.

Een vintage fauteuil die ik begin 2015 in de kringwinkel kocht, die moest zelfs nóg wat langer wachten tot hij af was. Verleden voorjaar pas kreeg hij een laag grijze krijtverf en een witte hoes om de kussens. Eind van de zomer of begin najaar schilderde ik hem wit. En deze week kreeg hij eindelijk de juiste hoes doordat ik in de kringwinkel een stuk beige linnen vond die ik kon opleuken met een versiersel dat hier al jaren ligt te wachten om gebruikt te worden.

Oké hier gaan we, de voor en na’s van…

De poef

 

Zie je het leuke en unieke speldenkussen? Gevonden op een rommelmarkt in de Provence.

Het kleine lapje met Franse tekst knipte ik uit een stuk stof dat op een canvas geplakt was.

Het kostte geen geld en ik kon het absoluut niet weerstaan, zó leuk! Waarschijnlijk is het een werkstuk van een student. Jammer voor hem/haar maar ik haalde ondertussen alles uit elkaar. Met de verschillende onderdelen maak ik wat anders . Eén onderdeel ervan plakt nu dus op de nieuwe hoes van de poef. Wordt nog vervolgd…

Onze voorleeszetel

De staande lamp

Ons wintersalon in lentejas. Ik koos voor zacht roze als accentkleur.

Het kanten kussen en vintage tafelkleed kocht ik in de dépôt vente van Mollégès, de roze kussenslopen zijn van de Action, het dienblad en de twee vazen kringwinkelkoopjes. Het houten hart een kerstkado van de drie oudste kleinkinderen.

Klik voor méér creatieve projecten met kringloopkoopjes en/of voor en na’s. Er zitten nog enkele pareltjes tussen. Zo ben ik nog altijd heel trots op de televisiekast van zoon.

Schrijf dus gerust 11 maart in je agenda. Wie weet wat voor creatieve koopjes er op je liggen te wachten. Succes!

 

 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Als ik jouw creaties zie met kringloopkoopjes, moet ik mezelf altijd bedwingen om niet dadelijk naar een kringloopwinkel te snellen. Maar voor jouw creaties is er wel een beetje speciaal talent nodig.

  1. Nana zegt:

   Hahaha, je laat me blozen. Geen talent nodig hoor. Juist tijd. 🙂

 2. Een ware metamorfose.

  1. Nana zegt:

   Dank u.

Reacties zijn gesloten.