citaten en gezegden creatief diy kringwinkel enzo mijn huis voor en na

Sidetable, voor en na…

Het oude tafeltje op de foto kocht ik enkele jaren geleden op een rommelmarkt maar ‘t is pas deze zomer dat het in huis staat. Een lik witte Annie Sloan verf moest het ‘m doen. Jammer genoeg zal ik er nog wat extra werk moeten insteken om het helemaal af te maken. Er komt namelijk een sterk roze en bruine schijn door, iets waarvan ze me in de winkel hadden gewaarschuwd dat dat kon gebeuren bij heel oude meubels. Een laag primer en een nieuwe laag krijtverf erover zal dit moeten verhelpen. Tenminste dat hoop ik, maar dat zijn zorgen voor later. Voorlopig blijft het nog even, met vlekken en al, staan waar het staat.

Voor en na

2014-07-14 12-tafelvoorenna

 

Eerst stond het in mijn bureau maar ondertussen is het verhuisd naar het wintersalon. De decoratie gaat mee met de seizoenen. Bijna alles komt uit de kringwinkel: de gepimpte kip, de zwarte kader (met spreuk uit de Flow),  het windlicht, een Stone Art ventje, de gepimpte kader, een mooie spreuk, en een prachtige vintage stenen engel.

 

2014-11-16 11.05.43

2014-12-05 12.00.38

2014-12-14 14.07.13

 

Dankbaarheid is het geheugen van het hart

 

Het stenen bordje met deze spreuk (zie tweede foto) vond ik ook bij de kringwinkel.  Het heeft al overal in huis gestaan. Telkens ik van decoratie verander krijg ik het niet over mijn hart om het ergens in een lade of achter kastdeuren weg te bergen en vind ik hier of daar wel een plek om het uit te stallen. Voorlopig gebruik ik de kader, die eigenlijk omgebouwd werd tot dienblad, weer even als kader om de spreuk mooier te laten uitkomen. Allez ja, ge snapt het wel hé.

 

Laat me deze (dankbare) dinsdag eens even stilstaan bij het bestaan van kringwinkels. Dankzij hen zijn er heel wat mensen aan het werk. De inkomsten uit de verkoop worden namelijk vooral gebruikt voor het behoud en de creatie van arbeidsplaatsen voor mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt.

Dankbaar omdat ik op een heel bescheiden en plezante manier kan helpen door ons huis regelmatig op een andere manier gezellig in te richten met spulletjes die ik daar op de kop tik. Zonder dat het veel kost dan nog. Dankbaar dat ik andere mensen gelukkig kan maken die hetzelfde willen doen door ook af en toe wat spullen binnen te brengen.

Deze post kadert in het Dankbare-Dins-Dag initiatief van Marloes.

Dit lees je misschien ook graag...

8 Reacties

 1. Wat een prachtig tafeltje! Heerlijk om zo lekker te decoreren met allerlei kringloop spulletjes! gr. Hennie

 2. Ja ik ben ook gek op kringloopwinkels , maar vind ze wel duur worden! Ik geef ook vaak wat terug, want die beweging geeft de balans vind ik. Ik vind je tafeltje prachtig zo, ik houd van een beetje imperfectie;) Lieve groet Pauline

  1. Nana zegt:

   Ja, het stoort niet. Misschien schuur ik het we gedeeltelijk af in plaats van erover te schilderen.

 3. Homemade and more zegt:

  Ik vind het tafeltje prachtig, toch veel mooier geverfd.
  Ik heb 3 bijzettafeltjes met de Annie Sloan verf overschilderd, het maakt de ruimte veel lichter.
  Ja, in de kringloopwinkel loop ik regelmatig binnen of breng er spullen binnen.
  En de kader : ik heb er zo’n 3 van mijn ouders met hun trouwfoto’s.

  1. Nana zegt:

   Ik heb er ook nog een grote waarmee ik wat anders leuks heb gedaan. 🙂

 4. Katrien zegt:

  Jaaa! Geweldig mooi tafeltje. Het heeft jarenlang gewacht op het juiste moment 🙂
  Annie Sloan verf, zo fijn om het binnenshuis te kunnen gebruiken, geen gedoe met droogtijd, hond of kind die er tegenaan lopen. Deel je enthousiasme over kringloopwinkels, het kietelt je creativiteit op een betaalbare manier.

 5. Ik moet zeggen dat ik ook al een grote steen heb bijgedragen aan het kringend bezig zijn! 🙂 Van ‘t weekend hebben we weer een hele kofferruimte verhuisd… dus weer veel plek om weer op te vullen!
  Ik vind jouw tafeltje supermooi… ik zie geen roze plekken hoor! ‘t Kan best zo!
  Gezellig!

 6. Wij zijn al kringend goed bezig he 🙂 Fijn!
  En zo mooi allemaal!

Reacties zijn gesloten.