creatief diy gedachten kringwinkel enzo mijn huis voor en na

Sweet dreams are made of this…

Het ging een paar maanden beter maar ondertussen liggen we weer wakker van corona. Een dromenvanger boven het bed, daar zouden veel mensen nu wat aan hebben. Helpt dat echt?

Of het echt helpt? Ik geloof er in elk geval niet in maar onze kleinkinderen wel. Is dat al niet het halve werk? Voor elk van hen maakte ik de voorbije jaren eentje, alleen voor de jongste aanwinst nog niet want die is nog te klein om slecht te dromen.

Materiaal sprokkelde ik, hoe kan het ook anders, voornamelijk bij elkaar in de kringwinkels.

Voor elk kind eentje in hun favoriete kleur. Er zit zelfs een dromenvanger tussen in hartvorm. Die maakte ik van het ijzeren geraamte van een rotan hartje dat vroeger in de tuin had gehangen en zijn beste tijd had gehad. Alles is bruikbaar als je iets unieks wil maken. Vintage lapjes, parels, veren, kralen, zelfgemaakte hartjes uit klei,…

Ook in onze slaapkamer hangt een exemplaar. Niet boven het bed en niet om slechte dromen weg te jagen hoor. Gewoon, het oog wil ook wat én het is een low budget manier om wat origineels aan je muur te hangen. Het kanten lapje lijkt net op het grijze behang met kantmotief waar het tegen hangt…

Zelfs in de woonkamer heb ik nu sinds de renovatie een soort van dromenvanger hangen. Die maakte ik enkele weken geleden. Het heeft niet altijd veel nodig. Een borduurring, een kanten lapje en wat wol. De bloemvorm accentueerde ik met een blauwe steek. Meer had dit lapje niet nodig vond ik. Op de achtergrond het nieuwe behang.

De sobere tekening zie je alleen van dichtbij. Van verder lijkt het gewoon een muur in gebroken wit. Het maakt de woonkamer licht maar toch niet saai.

Op de foto trouwens niets anders dan kringloopgeluk. De sidetable is van Riverdale. Hij is een beetje shabby chic. Love it. Zoon noemt het mijn ziekenhuiskarretje. Ik kocht het bij kringwinkel De Cirkel in Brecht voor amper 25 euro. Op dat moment stond het nog te koop in het reguliere circuit aan +- 350 euro. Je kan wel begrijpen dat ik héél blij was met deze vondst hé. De kandelaar is van beton en heb ik al lang. Hij kreeg een laagje lichtblauwe verf. Zelfs de kaars komt uit de kringwinkel. Het vintage bloempotje in de vorm van een kinderhoofdje vond ik ook eerder bij Opnieuw & Co. Erin een zelf gekweekt pannenkoekenplantje. In het fotokadertje zit een postkaart met een prachtige tekening van een oude oma met kleinkinderen. In coronatijden een plaatje om te koesteren want zo dicht bij mij heb ik mijn kleinkinderen in lange tijd niet meer gehad. Snik. Voorlopig iets om enkel te beleven in al die mooie dromen die al de dromenvangers in huis me zullen schenken.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Dat zijn de echt mooie kado’s!

  2. zegt:

    Vroeger heb ik ze ook gemaakt voor de kleinkinderen, leuk om te doen en zoals je zegt voor elk kind een eigen kleur dat maakt het persoonlijk.
    Jij hebt hele mooie gemaakt en een prima idee om ze ook eens op te hangen in een borduur ring !

Reacties zijn gesloten.