citaten en gezegden creatief kringwinkel enzo mijn huis voor en na

Vintage kringloopgeluk, tip retrodag…

In het voorjaar had ik alle zwarte accenten in ons wintersalon vervangen door roze. Ik snakte zo erg naar de lente! Ondertussen is het zwart terug mét een vintage accent.

Ik wilde terug minder kleur, en daardoor ook rust, in ons Belgische salon. Vaarwel roze, welkom zwart. Door een paar aanpassingen en toevoegingen zag alles er meteen anders uit.

Vintage combineren met de hedendaagse en iets of wat landelijke sfeer die in ons huis hangt is een leuke uitdaging.

Het was niet meteen de bedoeling om extra kleur toe te voegen. Toch broedde ik al een poos over het integreren van het vintage gordijn van Romanex de Boussac dat we maanden geleden uit het ouderlijk huis van manlief haalden. Omdat het huis zou verkocht worden wilde ik toch een link ervan bewaren in ons eigen huis. Een upcycling en recycling project was in de maak…

De kleuren pasten perfect en de tekeningen van palmbladeren zijn weer helemaal hot. De gele achtergrond zou het salon bij donkere dagen doen oplichten. Dat de achtergrondkleur op sommige plekken wat verschenen was vond ik niet erg. Na het wassen van het gordijn bleek dat de stof her en der té versleten was. Er was gelukkig net genoeg over voor mijn projecten.

Drie stukken stof kaderde ik in, maar op zo’n manier dat de tekening over de drie kaders doorloopt.

Die muur onderging trouwens een hele metamorfose. Kijk maar eens naar deze voor en na…

Om het zwart in de kamer te accentueren creëerde ik namelijk een kadermuur waarmee ik eindelijk wat meer van mijn (vintage) kringloopgelukjes kan showen. Zoals dit leuke kinderkopje…

Verder maakte ik nog twee kussenslopen. Voorkant een stuk uit het vintage gordijn, de achterkant is een stuk stof uit de kringwinkel dat qua kleur perfect paste.

Natuurlijk zou ik veel meer willen doen maar helaas, er resten mij enkel nog een paar kleine stukjes van de stof. Het zou (te) mooi zijn mocht ik er wat van in de kringwinkel vinden. Tijdens de retrodag op 9 maart misschien? Fingers crossed. Het is mij al eerder gelukt om net dát te vinden wat op mijn verlanglijstje staat dus wie weet!?

Kijk jij dus ook maar goed uit je doppen tijdens de retrodag. Zoals je ziet kan je met een gordijn heel wat kanten uit. Oh en vergeet na het kopen niet van al dat moois te genieten!

Klik voor meer over mijn kringloopgeluk hier of kijk eens binnen in ons huis.

Klik voor eerdere posts over de retrodag bij de kringwinkels.

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. Jij bent echt een kei in sfeer creëren.

  2. Wat leuk om op deze manier meteen een hele andere sfeer te créeren!

  3. Prachtig gedaan en het ziet er als geheel ook mooi uit. Dat kinderkopje vind ik zo leuk!

Reacties zijn gesloten.