creatief kringwinkel enzo mijn huis Tips voor en na

Wit wonen, voetenbankje krijgt nieuwe look…

Voetenbankjes en poefjes in overvloed ten huize Tartelette Maison. Ze komen vooral uit de kringwinkel. Restylen doe ik met materiaal die ik in de vele kringwinkels op de kop tik.

Zo ook voor het voetenbankje dat ik verleden week finaal onder handen nam.

Lang geleden kocht ik het in de kringwinkel. Toen had ik het provisoir een hoes gegeven van de stof van onze toenmalige sofa. In die tijd waren de kleuren hier in huis voornamelijk oker, groen en roest en het interieur vrij klassiek. Nu spreek ik wel van 20 jaar geleden hé! Toen we een andere sofa kochten wilde mijn moeder het bankje wel.

Ondertussen heeft het vele jaren bij haar gestaan. In het archief van mijn blog las ik dat ik in 2013 ter gelegenheid van november geefmaand nog een blauw hoesje maakte. Van een dekbedovertrek trouwens. Toen mijn moeder verleden jaar verhuisde kwam het bankje terug naar mij en werd het verbannen naar de garage. Tot nu dus…

Ik ontdeed het van de oude stof en overtrok het met een stuk van een fleece deken (ooit gekocht bij de kringwinkel natuurlijk). Dat maakte ik onderaan vast met nietjes.

Zo heeft het hier een tijd gestaan, tot ik wist wat ik ermee wilde doen.

Ik maakte een hoes uit een wit linnen tafelkleedje met blauw borduursel dat ik tussen mijn vele kringwinkelstofjes vond. Aangezien linnen niet rekt moest ik aan de randen een elastiek stikken om het mooi te laten aansluiten.

De poten schuurde ik af en schilderde ze met witte krijtverf (van de Action). Daar was ik helemaal niet tevreden van. Het dekte voor geen meter, zelfs niet na 2 lagen. Ondertussen zit op diezelfde poten een laag gewone verf (ral 9010).

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. zegt:

    Wat een prachtig stofje (met blauw borduursel) en mooi resultaat!

Reacties zijn gesloten.