creatief diy mijn tuin voor en na

Zoek de verschillen…

Het grote werk is begonnen. Als we de voor en na foto’s naast elkaar leggen – of in dit geval onder elkaar – zien we al een heel verschil en toch is er bijna alleen nog maar afgebroken.

DSCN9728
achtertuin voor

Stap 1: gebeurde al een paar maanden terug.

Stap 2: het stuk aan de andere kant van het grote terras, dicht tegen het huis, kruidentuin etc, recent.

Stap 3: tuinhuis grijs gebeitst, klimop en alle overbodig groen (waaronder de grote coniferen achteraan) weggehaald, schutting verplaatst en verhoogd. De berkenboom die we eigenlijk wilden houden is jammer genoeg tijdens een storm tegen de vlakte gegaan. Eén van onze kersenbomen, die je op de bovenstaande foto goed ziet staan, woont (net als de meeste andere vaste planten trouwens) al een poos in iemand anders zijn tuin. Note to myself: Informeren of zij de verhuis goed doorstaan hebben.

2015-05-21 10.31.01
achtertuin, na stap 3

Stap 4: houtopslag afgebroken en nieuwe gemaakt achter het tuinhuis (dat speelhuis wordt voor de kindjes)

2015-06-12 21.08.19
achtertuin na stap 4

Stap 5: De garagepoort is er uitgehaald.

2015-06-15 11.09.44

De ijzermachant keek wel vreemd op toen hij de ze kwam ophalen…

2015-06-15 10.45.40

Ik wilde een souvenir overhouden aan onze oude garagepoort en bedacht een recycle of upcycle – hoe je het ook wil noemen – project. Met een slijpschijf werd er een groot hart uitgeslepen. Wat het juist gaat worden? Ha, voor mij een weet…. Je mag altijd gokken hé. Misschien brengen jullie me nog op een leuk(er) idee. 

And it is now… Klik en kijk wat de garagepoort uiteindelijk geworden is.

Spijtig genoeg verloopt niet alles van een leien dakje. De klinkers die we 2 jaar geleden in de voortuin gebruikten hebben we ook nu op bepaalde plaatsen in de achtertuin nodig. Net als toen is er een probleem. Identiek hetzelfde, terwijl die verkoper toen zei dat het iets abnormaal was dat ze niet veel tegenkomen. Ah die verkopers lullen er maar op los hé! ‘t Is dus weer even afwachten hoe en of alles gaat opgelost geraken.

 

 

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Ziet er al goed uit hé. Er zijn al heel wat werkjes verzet !!!
    Grtjs
    Daniëlle

  2. zegt:

    succes nog!

Reacties zijn gesloten.