Flexitariër

Dagelijkse kost…

Dagelijkse kost wordt ten huize Nana al wel eens vertaald naar koken met restjes. Ik weet niet wat het is maar deze week doe ik precies niet anders. Volg even mee:

Dinsdag had ik 3 eigelen nodig voor een whisky-botersaus bij de zalm. (Voor 2 pers: Laat 1l water met 50ml whisky, citroensap, peperkorrels, wat soepgroenten, verse tijm en laurier aan de kook komen. Draai het vuur laag en pocheer de zalm. Voor de saus: Klop 3 eigelen en 1 el citroensap au-bain-marie schuimig. Voeg er al kloppend beetje bij beetje 125gr gesmolten echte boter bij. Neem de saus van het vuur als deze lobbig dik is. Roer er 3 el whisky door en 3 á 4 el pocheervocht van de vis. Breng op smaak met peper en zout.) Bij ventje viel het gerecht in de smaak maar voor mij was één keer (meer dan) genoeg. Dat receptje mag voor mijn part in de vuilnisbak. Voor wie houdt van whisky zou dit wel eens een topper kunnen zijn.

3 eieren – 3 eigelen = 3 eiwitten en dus besloot ik woensdag om met die eiwitten meringues te maken. (3 eiwitten tot sneeuw kloppen en er 150gr bloemsuiker bijdoen. 1,5 uur in een voorverwarmde oven van 100 °c. Oven uitzetten en meringues in de oven laten afkoelen.)

Om enkele meringues een extra smaakje te geven verwarmde ik het overschotje chocolade dat ik nog had na het maken van een chocoladesaus met een restje koffie dat nog in de kan zat. Had ik toch wel teveel chocolade gesmolten zeker. Duu-h-uus, even een halve fles melk erbij en hopla, warme chocolattekoffe (letterlijk) voor bij de meringues.

Eindscore: restjes: 0 – weegschaal: +1

Dit lees je misschien ook graag...