Meestal heb je tegen Pasen nog een serieuze overschot van marsepein en speculaas over en weet je niet altijd zo goed wat ermee te doen. Wel, ik kan je dit snel-klaar-dessertje wel aanbevelen. Het is gebaseerd op een recept dat ik zag op het programma “Komen eten”. Met mijn eigen draai eraan wordt het dit:

Marsepeindessert voor 4 personen:
150 g marsepein, 4 el water, 2 el Cointreau, 1 el Amaretto, 200 ml room, 2 blaadjes gelatine, 40 g speculaas

Vermaal de marsepein in de blender met een scheut water en wat Cointreau. Versmelt gelatine met een scheut amaretto en voeg bij het marsepeinmengsel. Voeg ook de opgeklopte room toe en meng goed.
Kruimel de speculaas. Leg een laagje onderaan in een glas. Daarbovenop schep je marsepeinmengsel en zo verder tot het glas bijna vol is. Zet een paar uur in de ijskast om op te stijven. Werk af met chocoladeversiering. Ik gebruikte Micado maar met een paar kleine paaseitjes maak je er zo een paasdessert van.

Aanbevolen artikelen