Receptenlijst
Een favoriete bezigheid, een plantaardige versie maken van een gekend gerecht of van gerechten die ik vind in boeken, tijdschriften, kranten, op televisie of internet. De naam van de chef en/of link naar het originele recept staan indien mogelijk vermeld.
- clafoutis (plantaardige versie van het gekende recept)
- klaaskoeken (plantaardige versie van het gekende recept)
- klaaskoeken glutenvrij (plantaardige en glutenvrije versie van het gekende recept)
- panna cotta van asperges (plantaardige versie met een twist van het gekende recept)
- speculoos-gember-Oreo cheescake (origineel recept is van Erik Vernieuwe)
- appelcake (plantaardige versie van het gekende recept)
- licht en suikerarm sojayoghurt dessert (origineel recept is van Colruyt folder)
- instant Oreo koekjestaartje en Oreo koekjestaart 2.0 (plantaardige variatie op Petit Beurre taart)
- Twix (plantaardige variatie op echte Twix)
- breakfast puffs (origineel recept is uit een Frans tijdschrift)
- parfait van anijs (het origineel recept is uit Libelle )
- Broodpudding met gekonfijte kastanje en walnoot (plantaardige versie van het gekende recept)
- Broodpudding met appel, verse vijgen en noten (plantaardige versie van het gekende recept)
- Nonnettes (plantaardige versie van het gekende recept)
- hot shot (origineel recept van Jeroen Meus uit de krant)
- glutenvrije pepernoten (plantaardige versie van gekend recept)
- marsepein (origineel recept is van Jeroen Meus)
- Trifle met chocoladecake (plantaardige versie van gekend recept)
- blauwe bessen crumble (origineel recept is uit een of ander tijdschrift)
- appelbeignets (origineel recept van Jeroen Meus)
- Zwartewoudtaart (origineel recept van Libelle Lekker)
- hartige zonnetaart met kruiden (het origineel recept is vegetarisch)
- Amuse met avocado (origineel recept is van Peeter Goossens op Njam)
- Zuiderse soep met Wilmersburger kaaskoekjes (origineel recept is uit het boek La cuisine d’Angelique)
- Gegrilde verse vijgen met tofutti (origineel recept is uit het boek La cuisine d’Angelique)
- Puntpaprika gevuld met quinoasalade (origineel recept uit Komen Eten op Vier)
- Carpaccio van in olijfolie gekonfijte gele paprika, broodkorstjes met citroenschil, chips van look, vegan kaas, citroentijm en raketsla (origineel recept van Sjanie de Geus, hotel/resto De Watergeus)
- pompoenrisotto met vegan blauwe kaas en pompoen/gembersaus (origineel recept van Sjanie de Geus, hotel/resto De Watergeus)
- Aioli (plantaardige versie van het gekende recept van o.a. Piet Huysentruyt, Sofie Dumont)
- Pastasalade met amandel-aioli (origineel recept van Jeroen Meus)
- Groetenbulgur met saffraanaioli (origineel recept van Jeroen Meus)
- Vegan kipnuggets (plantaardige versie van gekend recept)
- glutenvrij boekweitbrood (origineel recept van Wendy Scheers)
- bbq brochette versie 1
- bbq brochette versie 2
- risotto met muntthee en groene groenten