Het begint hier stillekes aan een beetje op de Pfaffs te gelijken zegt mijn ventje. Bij hen zou het al lang in de boekskes gestaan hebben maar ik mag het nu, eindelijk, in mijn eigen gazet schrijven…

Tien vingertjes en teentjes zo klein…

Het is nog maanden wachten

om te weten van wie

het neusje zal zijn!

Dochter en schoonzoon zijn (ook) zwanger.

We kunnen onze blijdschap niet op.

Een kind van ons kind,

het 4de in rij maar daarom niet minder TOP!

Haar buikje zien groeien…

‘t voelt als grootouder worden voor de 1ste keer.

Weer hopen, kopen en plannen.

We zullen genieten zoveel keer meer.

We wensen haar een vlotte zwangerschap

en een bevalling navenant

en natuurlijk een wolk van een baby

gezond en wel, de mooiste van ‘t land!

© Nana – © Tartelette Maison

Klik voor meer eigen gedichten.

Meteen ook de verklaring van de Jihaaaaaaaaaa van toen. Mijn ‘kleine meisje’ wordt zelf mama! Dat doet best raar. Het maakt dat het toch weer een beetje voelt als de eerste keer door de nauwe moeder/dochterband die ik met haar heb en die nu nog versterkt wordt. Anders dan bij een schoondochter wordt alles nu van heel dichtbij beleefd. Ervaringen, onzekerheden en verwachtingen deel je natuurlijk liever met je mama dan met je schoonmoeder. Bovenal kwam ik op de eerste dag van dit mooie jaar ook nog te weten dat ik niet alleen oma wordt van dat hummeltje maar ook nog eens meter. Met een beetje geluk wordt de baby misschien wel geboren op mijn verjaardag. Dát zou nogal een kado zijn!

Zoals je kan tellen worden wij dit jaar niet alleen voor een 3de maar dus zelfs voor een 4de keer oma en opa. Een heuse babyboom! We krijgen al een hele kroost bij elkaar hé. Binnen de familie is het eerste wat gezegd wordt dat het in de toekomst voor de opvang een heel geregel en gepuzzel zal worden hier maar ach, dat zijn zorgen voor later. Laat ons nu maar eerste genieten van al dat blije nieuws.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!