lezen Tips Zeg het met woorden

Iedereen leest…

Tijdschriften en kranten wel maar net zoals bij zovelen is de zomervakantie zowat de enige periode waarin manlief een boek leest. ‘k Vind het wel schattig hem zo te zien zitten met een boek en een glaasje.

Uit zichzelf zal hij zelden een boek kopen of lenen in de bib, die vent van mij. Hij weet het (nog) niet maar stiekem probeer ik elke keer minstens één boek mee te nemen waarvan ik weet dat hij er zelf ook nieuwsgierig naar zal zijn. Deze keer was dat Altijd buiten eten. Het onderwerp top en veelbelovend maar had ik vooraf geweten hoe flauw het geschreven was had mijn keuze er anders uitgezien maar bon, hij las… en leest helaas nog want het is nog niet uit. En nee, ‘t is absoluut geen dik boek. Zegt genoeg zeker? Zelf heb ik problemen met De zigeunermadonna van Santa Montefiore. Hoe zal ik het zeggen, ‘t komt nogal traag op gang. Saai is ook een goede beschrijving. Maar ooit geraakt het wel uit. Denk ik.

De keuze voor mijn volgende lading boeken gaat afhangen van iedereenleest.be. Het toffe is dat je niet enkel kan kiezen per titel of auteur maar ook per stemming. Romantisch, sexy, actie, dromerig, onnozel, tragisch of toch liever filosofisch? Keuze genoeg met 8500 leestips zou ik denken. Iedereen aan het lezen krijgen zal niet lukken maar ze kunnen toch maar proberen de goesting aan te wakkeren. Leuk initiatief vind ik zelf.

Dit lees je misschien ook graag...