Frankrijk Zeg het met woorden

Jour de marché…

Uitslapen vinden we zonde van de tijd. Ikzelf begin een dag op vakantie liefst zo vroeg mogelijk. Sta meestal tussen 6 en 7 al met een eerste tas koffie op het terras of in de tuin te genieten van de opkomende zon en de geluiden van het wakker wordende dorp. Ik zou die eerste ochtendrust niet kunnen missen! Na het ontbijt gaan we meestal wel elke morgen naar één of andere markt. De sfeer, de producten, de kleuren, de mensen… ja, gewoon alles straalt vakantie uit. Of gewoon vanop een terras alle indrukken opslorpen… heerlijk! Ik zing het wel eens voor de kindjes maar zo erg als in het liedje is het met ons niet gesteld.

Als mijn vader en mijn moeder naar de markt toe gaan, o ja, ja zo.

Dan komen zij niet thuis voor het avondmaal, o ja, ja zo.

Fiederie – fiederal – fiederalala…

jourdemarché

Een goede lijst van de markten is niet altijd zo gemakkelijk te vinden, zelfs niet op de dienst toerisme van de streek waar je bent. Een goede website waar je per streek een lijst kan opvragen is ‘Les jours de marché en France‘. Voor marktliefhebbers een aanrader om tussen de favorietenlijst te hebbens staan.

vakantie,foto,nana love france,koffie

 

Bij een marktbezoek hoort voor ons ook een stop bij de PMU. Ja weet je, als we op vakantie zijn spelen we elke dag op de paarden. Tegen elven zoeken we een plaatske op het terras van de plaatselijke ‘paardenbureau’ voor ons Pastiske of onze koffie en kiezen we een (hopelijk) winnend paard. Veel geld geven we er niet aan uit, het is meer parti plaisir. Mijn echtgenoot kiest dat heel serieus met veel opzoekwerk en ik pik er op het gevoel de leukste uit. Ik moet zeggen dat ik zo al dikwijls (en meer dan hij) gewonnen heb zenne. Veelal zijn het heel volkse cafékes. Eén café dat me zeker bijblijft is dat in Capestang. Het heeft een heerlijk terras op het marktplein met rondom van die gezellige schommelzetels die je eerder in Italië aantreft. Ik ben gek op die zetels! Of het paard dat ik toen koos ook won weet ik niet meer.

 

Dit lees je misschien ook graag...