kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo lezen Tips

Kinderboekeninzameling…

Het tijdschrift Libelle organiseert samen met Kind en Gezin voor de tweede keer een inzamelactie van kinderboeken voor kwetsbare gezinnen. Dit jaar zien ze het iets groter en hebben ze o.a. de kringwinkels als partner onder de arm genomen. Hopelijk laten we massaal ons goede hart zien en doneren we kinderboeken

 1. in een Kringwinkel in je buurt (27/10 – 25/11)
 2. op de Libelle-stand op de Boekenbeurs (28/10 – 4/11 & 8/11 – 11/11)
 3. op de Libelle Winterfair (21/11 – 25/11)

Lezen en voorlezen, ik hou ervan.  Zelfs van voorgelezen worden kan ik nog steeds enorm genieten. Mijn man die een artikel uit de krant voorleest of één van de kleinkinderen die hardop zijn of haar leesoefening doet. Zalig is dat.

Voorlezen is er jammer genoeg aan het uitgaan. Ze zijn nu op een leeftijd gekomen dat ze liever zelf een boek nemen. Helaas veel te weinig naar mijn zin maar bon. Beetje bij beetje is daardoor het aanbod kinderboeken hier in huis geslonken. Toch probeer ik hen nog te motiveren. Als ze in het weekend blijven logeren weten ze bijvoorbeeld dat het eerste uur op zondag leesuurtje is. Vooral onze oudste kleindochter kan hiervan erg genieten. Er liggen ook steeds boeken in de nabijheid van hun bed. Tegenwoordig zijn het veelal stripverhalen die de voorkeur hebben.

Aangezien onze jongste begin volgend jaar 6 wordt mogen veel van de boeken voor 0 tot 6 jaar stilaan de deur uit. Ik ga daarom eens goed in mijn boekenkast rommelen want alle kindjes verdienen het de geneugten van een goed boek te leren kennen.

Reclame maken voor een goed doel kan nooit kwaad dus… men zegge het voort.

 

 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. Wat een mooie actie! De kringloopwinkel wordt door mij regelmatig aangevuld, een goede zaak. Groetjes

  1. Nana zegt:

   Absoluut! Keep on giving Elly. 😉

 2. Goede actie! De boeken die wij niet bewaren voor later, gaan naar de kringloopwinkel. Maar alleen als ze nog netjes zijn.

  1. Nana zegt:

   Ja bij ons ook. Goede zaak voor iedereen. 🙂

Reacties zijn gesloten.