lezen woord in beeld

Met #Flowfleurs2016 nog een fotochallenge erbij…

Begin dit jaar startte ik een nieuw 365 dagen project. Ik had mezelf voorgenomen om het echt maar bij één challenge te houden. Tot ik #Flowfleurs2016 tegenkwam, een uitdaging van het franstalige Flow-magazine dat ik mezelf af en toe kado doe. Geen challenge op jaarbasis, enkel tijdens de maand april. Dat moet lukken. Zodoende heb ik er naast #tm12u nog een fotochallenge bij op mijn Instagramaccount.

#tm12u (Wat doet Tartelette Maison om 12 uur ‘s middags?, het leven zoals het is) blijkt echt leuk om te doen en absoluut fijn om nadien op terug te kijken.

tm12u6apr2016

 

Met #Flowfleurs2016 kan ik dan weer a) de Franse vertaling van bloemennamen leren en b) mijn fotografie-skills een beetje bijschaven door er af en toe een close up van een bloem tussen te steken. Sommige bloemenfoto’s zullen uit mijn archief of eigen tuin komen terwijl ik voor andere echt op pad ga.

flowfleurs1tot8apr

Check op de blog de tag #bloemen eens. Er staan heel wat macro’s van bloemen en planten tussen verstopt. “Flowfleurs2016 doet de fotografiepassie toch een beetje herleven, zij het dan met mijn smartphone.

 

Dit lees je misschien ook graag...

9 Reacties

 1. Consciëntieus en mooi!

 2. zegt:

  Wat een gevarieerde 12 uur bezigheden heb jij, echt leuk om naar te kijken. Zou bij mij nogal saai worden, pc scherm, pc scherm en pc scherm… 😉 Fijn dat je hier even een update doet, dan blijf ik als (nog) niet Instagrammer ook bij. Die april challenge is ook leuk, bloemen blijven altijd mooi om naar te kijken. Veel plezier ermee, dat is natuurlijk het voornaamste!

  1. Nana zegt:

   😄 Ik schrik er zelf van.

 3. zegt:

  Het blijft leuk om aan dit soort dingen mee te doen. Ik heb verleden jaar aan zoveel fotoprojecten mee gedaan dat ik me voornam om het op dat gebied dit jaar een wat rustiger aan te doen. Knap dat jij zulke mooie foto’s maakt met je smartphone.

  1. Nana zegt:

   Deze was te leuk om te laten. 😁

 4. zegt:

  Wat leuk! De maand April is heel geschikt om foto’s van bloemen te maken :-). ik lig ook weer regelmatig in het gras ;-).

  1. Nana zegt:

   Zalig hé!? 😉

 5. Kris zegt:

  Volgens mij heb jij een heel kwaliteitsvolle smartphone… de foto’s zijn echt mooi en van goeie kwaliteit. Dat lukt me met mijn “goedkopeversieveegveegding” absoluut niet. Leuk dat 12 uur moment maar dat je daar dan altijd net aan denkt? Ik zou heel vaak moeten vals spelen want ik zou dat gewoon rats vergeten. Heel tof om nadien op terug te kijken… dat is wel zeker.
  Fijn weekend!

  1. Nana zegt:

   Vooral een goede camera in mijn GSM. Dat was de belangrijkste vereiste toen ik een nieuwe kocht. En dat 12 uur moment lukt alleen met een alarm op diezelfde gsm hoor. Ik draag niet eens een uurwerk dus zou het meestal vergeten. 😄

Reacties zijn gesloten.