Elke maand leg ik een pakje neer voor een gelukkig vinder. In het pakje een boek dat ik zelf graag gelezen heb en waarvan ik hoop dat de vinder het ook goed gaat vinden. En dat hij/zij het verder gaat doorgeven zou ook mooi zijn. Hét principe van een zwerfboek.

Het idee kwam toen ik verleden jaar weer meedeed aan ‘november geefmaand’ en het is blijven hangen. Geefmaand is bij mij niet gestopt bij november. Ik vind het gewoon veel te leuk om te doen.

De hoop dat ik ooit te weten kom wie mijn boek(en) heeft gelezen blijft bestaan maar tot hier toe daaromtrent nog altijd geen nieuws. Of toch een beetje…

Vanaf februari zou ik de vindplaats van het boek tonen op Instagram schreef ik. Awel, dat is dus mislukt. Ten eerste omdat ik de laatste tijd niet zo’n zin heb in Instagram. Ten tweede was ‘de gelukkige vinder’ me gewoon te snel af.

Toen ik het boek had neergelegd (in Zundert, Nederland) en me wilde omdraaien om een foto te nemen zag ik de dame achter me het pakken. Snel keerde ik me om en wandelde verder. Toen ik de straat overstak keek ik nog even, het boek was weg. Waarschijnlijk in de tas van mevrouw want die had ook niet in haar handen.

2015-02-11 10.24.52tm

In het pakje Hittegolf van Jet van Vuuren. Errond een stuk van een poster uit Flow.

Of zij het voor zich heeft gehouden weet ik niet, dat het een leggen van een pakje voor een gelukkige vinder een succes is wel. De vinder is blij dat hij krijgt, ik dat ik kan geven.

Het zwerfboek van maart, Balsem voor de vrouwenziel, krijgt in de loop van deze week een nieuwe eigenaar. Ergens…

Aanbevolen artikelen

17 Reacties

 1. Ik kijk altijd dubbel mijn ogen uit als ik op stap ben … moet heerlijk zijn om de gelukkige vinder te zijn … om daarna weer de gelukkige gever te zijn … fijn initiatief!

 2. Wat spannend en wat is je eerste gift snel meegenomen. Ben benieuwd of je van het tweede pakje een bericht gaat krijgen.

  1. Dit was al mijn 4de hoor Moon. Benieuwd of mijn 5de ook zo snel weg is ja.

 3. Mooi initiatief. Ik loop al een tijdje met hetzelfde idee rond. Tot nog toe is het er nog niet van gekomen, maar volgende week hou ik ‘grote kuis’ in mijn boekenkast, dus daarna…

 4. je steekt er geen briefje bij over de bedoeling van die zwerfboeken?

  1. Natuurlijk wel. Er steekt altijd een leuk kaartje of bladwijzer bij met de uitleg.

 5. Wat een leuk idee! Cool!

 6. Wat een tof idee. En je pakt het boek zo mooi in. Veel leesplezier voor de gelukkige vinder.
  Grtjs
  Daniëlle

 7. Echt keitof! Schrijf je er ook je mailadres er op om een reactie te krijgen? Ik zou zo curieus zijn wie dat boek meenam… ik zou me achter een hoekje verstoppen om de reactie van de vinder te zien! Heel tof idee!

  1. Ja hoor. Zoals ik al bij Billy reageerde zit er altijd wat info bij. Het was idd fijn om te zien wie het boek wegnam, dat geef ik toe. 😉

 8. Goed idee, ga ik overnemen

 9. Leuk gedaan en ook erg leuk ingepakt! Ik ben stiekem jaloers op de vinder 🙂

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!