Van mij voor jou…

Elke maand leg ik een pakje neer voor een gelukkig vinder. In het pakje een boek dat ik zelf graag gelezen heb en waarvan ik hoop dat de vinder het ook goed gaat vinden. En dat hij/zij het verder gaat doorgeven zou ook mooi zijn. Hét principe van een zwerfboek.

Het idee kwam toen ik verleden jaar weer meedeed aan ‘november geefmaand’ en het is blijven hangen. Geefmaand is bij mij niet gestopt bij november. Ik vind het gewoon veel te leuk om te doen.

De hoop dat ik ooit te weten kom wie mijn boek(en) heeft gelezen blijft bestaan maar tot hier toe daaromtrent nog altijd geen nieuws. Of toch een beetje…

Vanaf februari zou ik de vindplaats van het boek tonen op Instagram schreef ik. Awel, dat is dus mislukt. Ten eerste omdat ik de laatste tijd niet zo’n zin heb in Instagram. Ten tweede was ‘de gelukkige vinder’ me gewoon te snel af.

Toen ik het boek had neergelegd (in Zundert, Nederland) en me wilde omdraaien om een foto te nemen zag ik de dame achter me het pakken. Snel keerde ik me om en wandelde verder. Toen ik de straat overstak keek ik nog even, het boek was weg. Waarschijnlijk in de tas van mevrouw want die had ook niet in haar handen.

2015-02-11 10.24.52tm

In het pakje Hittegolf van Jet van Vuuren. Errond een stuk van een poster uit Flow.

Of zij het voor zich heeft gehouden weet ik niet, dat het een leggen van een pakje voor een gelukkige vinder een succes is wel. De vinder is blij dat hij krijgt, ik dat ik kan geven.

Het zwerfboek van maart, Balsem voor de vrouwenziel, krijgt in de loop van deze week een nieuwe eigenaar. Ergens…

Deze ook lezen?

One thought on “Van mij voor jou…

 1. Trui

  maart 19, 2015 at 10:54pm

  Ik kijk altijd dubbel mijn ogen uit als ik op stap ben … moet heerlijk zijn om de gelukkige vinder te zijn … om daarna weer de gelukkige gever te zijn … fijn initiatief!

 2. Moon

  maart 18, 2015 at 9:33pm

  Wat spannend en wat is je eerste gift snel meegenomen. Ben benieuwd of je van het tweede pakje een bericht gaat krijgen.

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:38pm

   Dit was al mijn 4de hoor Moon. Benieuwd of mijn 5de ook zo snel weg is ja.

 3. veerle

  maart 18, 2015 at 3:47pm

  Mooi initiatief. Ik loop al een tijdje met hetzelfde idee rond. Tot nog toe is het er nog niet van gekomen, maar volgende week hou ik ‘grote kuis’ in mijn boekenkast, dus daarna…

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:39pm

   Doen!

 4. Billy

  maart 17, 2015 at 6:29pm

  je steekt er geen briefje bij over de bedoeling van die zwerfboeken?

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:42pm

   Natuurlijk wel. Er steekt altijd een leuk kaartje of bladwijzer bij met de uitleg.

 5. Daniëlle De Winter

  maart 17, 2015 at 5:50pm

  Wat een tof idee. En je pakt het boek zo mooi in. Veel leesplezier voor de gelukkige vinder.
  Grtjs
  Daniëlle

 6. Onliemie

  maart 17, 2015 at 7:14am

  Echt keitof! Schrijf je er ook je mailadres er op om een reactie te krijgen? Ik zou zo curieus zijn wie dat boek meenam… ik zou me achter een hoekje verstoppen om de reactie van de vinder te zien! Heel tof idee!

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:47pm

   Ja hoor. Zoals ik al bij Billy reageerde zit er altijd wat info bij. Het was idd fijn om te zien wie het boek wegnam, dat geef ik toe. 😉

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:48pm

   Leuk!

 7. Regina

  maart 16, 2015 at 7:18pm

  Leuk gedaan en ook erg leuk ingepakt! Ik ben stiekem jaloers op de vinder 🙂

  • Auteur

   Nana

   maart 19, 2015 at 5:50pm

   😀

Reacties gesloten.