met vrienden Zeg het met woorden

Puur genieten…

Mensen zijn niet gemaakt voor een gemakkelijk leven. Mensen willen een boeiend leven en gemakkelijk is nooit boeiend. Het leven biedt de mens een eindeloos aanbod aan kansen, maar het vergt wijsheid om te weten welke je kunt benutten en welke je voorbij moet laten gaan. (gewoon ergens gelezen)

Makkelijke en boeiende kansen, die heb ik het liefst. Zo werd ik onlangs voor de tweede keer op korte tijd uitgenodigd op een verjaardagsfeestje waar ik alleen de gastvrouw en haar zus kende. De vorige keer was dat goed meegevallen en dus zag ik het ook nu weer als een uitdaging. Zeer vereerd was ik zelfs om deel te mogen uitmaken van hun vrienden- en familiekring. Vorige keer had ik een hoop foto’s gemaakt waarmee ik de jarige achteraf plezier kon doen en dat was ook nu de bedoeling. Ik had speciaal een nieuw digitaaltje gaan kopen (mijn ander is sinds kort onbruikbaar door een kras op de lens) en het opgeladen. ‘t Is te zeggen, dat dacht ik toch. Nope, welgeteld 2 foto’s heb ik kunnen nemen van het feestvarken en de batterij was leeg. Voor verdere souvenirs was ik aangewezen op mijn gsm. ‘t Was dat ik regelmatig werd aangeklampt en zodoende sjauwelde, sjauwelde en sjauwelde zodat ik bijna vergat om hem te gebruiken. Veel bruikbaars zit er niet tussen vind ik maar aan ene heb je genoeg hé en deze hier, die vat eigenlijk alles samen (voor beide feestjes trouwens)

Puur genieten bij een hapje (veggie hapjes ook want de gastvrouw eet zelf geen vlees), glaasje(s) wijn, haar lieve familie en warme vriendenkring. Puur genieten ook van de leute en de diepzinnige maar tegelijk zeer onderhoudende en leuke gesprekken die ik voerde met enkele mensen die ik leerde kennen. Dankbaar dat ik er, een klein beetje als buitenbeentje toch, bij mocht zijn.

Een andere kans die ik niet wil(de) laten voorbijgaan is de madammenclub. Puur genieten, dat ga ik samen met hen vandaag en morgen doen. ‘t Is mijn échte vuurdoop deze keer, een 2-daagse cultuur- en gastronomietrip. Mijn digitaaltje is deze keer wél opgeladen! 

Dit lees je misschien ook graag...