gedachten schrijven Zeg het met woorden

#wijvenweek – dream baby, dream…

Thema: Dromendag

We hebben ze allemaal: de wildste dromen, de meest ambitieuze verlangens… of overheerlijke verlangens naar hoe uw leven beter gaat worden, binnen een paar dagen, maanden, jaren.

Je gewoon even weg van de wereld dromen… heerlijk! Ik doe het dikwijls en graag. Over grote en kleine dingen, echte en notinamillionyearstohappen, de ene al gewilder dan de andere. ‘k Zou bijvoorbeeld kunnen schrijven over hoe ik droom van eigenaar te zijn van een mas in de Provence, het grote lot winnen met de Lotto, oeps dat was de verkeerde volgorde. het grote lot winnen met de Lotto (geld maakt misschien niet gelukkig maar het hebben ervan maakt het leven wel een stuk makkelijker en ‘k zou het dus niet weigeren), eigenaar zijn van een mas in de Provence, feestdagen vieren met mijn héle familie ipv met maar een deel ervan, een nieuwe poetshulp die bangelijk goed kuist, kleinkindjes die altijd opruimen wat ze uit de kast haalden, een supermegabangelijksexy lijf, een gewicht dat in proportie is met mijn lengte, nooit hoeven te diëten, een mijne vent die kan koken en dat graag doet ook, het bestaan van kleren die nooit moeten gestreken worden, met een vingerknip ergens staan waar je wil zijn (soort beam me up Scotty), minder nadenken, het kind in mij kunnen loslaten zonder dat mensen me als een dwaas bekijken, meer uren hebben in een dag zodat ik al mijn vrienden de aandacht kan geven die ze verdienen,… of mijn grootste droom… gezond zijn!

Maa-haar wie het kleine niet eert… ge kent het spreekwoord wel, dus zal ik schrijven over de kleine droom die ik gisteren droomde over vandaag.

‘s Morgens word ik wakker gekust en ‘k lig nog wat in zijn armen te soezen. Hij gaat naar de bakker voor croissants en vers brood en ik zorg ondertussen dat de tafel vol met heerlijkheden staat; fruit, sapje, Griekse yoghurt met walnoten en honing, verse koffie, glaasje Champagne… Een mooie taakverdeling. Hij neemt de tijd om elke letter in de krant te lezen, zeer uitzonderlijk op een weekdag, bij nog een extra kopje koffie terwijl ik om boodschappen ga. Om hem te verrassen met een lekkere salade spring ik de supermarkt binnen op zoek naar de nodige ingrediënten. We lunchen buiten in het zonnetje met een glaasje roséwijn uit de Provence en dromen over onze eerstvolgende vakantie in een gezellige, gehuurde, vakantiewoning. Daarbij maakt het warme zonnetje dat nóg dichterbij lijken dan het al is. Na de middag trekken we naar de stad voor wat windowshopping en een wandeling en zoeken een leuke koffiebar uit voor een vier-uurtje. Pfff, diëten kan tot morgen wachten. Bij thuiskomst relaxen we in de jacuzzi zodat we ons na het avondeten heerlijk uitgerust op de zetel kunnen nestelen en kijken we naar luchtige programma’s als Komen eten en Danny Lowinski. Van niks doen kan je heel moe worden en dus roept ons bed tegen middernacht. Wat daar verder gebeurt is niet voor publicatie geschikt.

Gisteren dagdroomde ik er nog over, vandaag voegen we de daad bij het elk woord… hij neemt onverwachts een snipperdag. Je begrijpt wel dat wij zodoende vandaag even niet bereikbaar zijn voor derden. Dromen zijn, gelukkig, niet altijd bedrog.

Dit lees je misschien ook graag...